Review

Burlesque ***

null Beeld

Regie: Steve Antin
Met: Christina Aguilera, Cher, Kristen Bell

Christina Aguilera ademt glamour uit iedere porie van haar kleine lijf. Toch speelt zij in Burlesque een naïef meisje uit de Amerikaanse provincie. Dat gelooft natuurlijk geen hond.

En Cher leidt, met alle diva?maniertjes die we van haar kennen, een noodlijdende net-geen-blote-tietenrevue in Hollywood. Dat gelooft de hond ook niet. Aan onwaarschijnlijkheden in deze musical geen gebrek en de clichés tieren welig.

Zo is de schurk van de film een vastgoedontwikkelaar die Chers club wil kopen om er dure appartementen neer te zetten. Al net zo voorspelbaar is het dat de donkerharige ster van de show in nachtclub Burlesque (Kristen Bell) de ergste vijand wordt van blonde Christina, als eenmaal gebleken is dat zij heel aardig kan dansen. En dan weet de jaloerse dame nog niet eens dat haar rivale over een gouden strot beschikt.

De scène waarin Christina eindelijk haar talent openbaart is in al zijn clichématigheid toch goed voor een brok in de keel. Dat is geheel te danken aan Aguilera, die een van de meest markante stemmen heeft in het hedendaagse poplandschap.

Bovendien blijkt ze als actrice over genoeg charisma te beschikken om het opzichtige geschmier van Cher te neutraliseren. Weliswaar kan ze niet voorkomen dat mekkerkoningin Cher - tot groot verdriet uw recensent - enkele liedjes ten gehore brengt. Maar dat wordt dan weer amusant gecompenseerd door Stanley Tucci, die gemakkelijk maar toch erg leuk voortborduurt op de gevatte relnicht die hij neerzette in The devil wears Prada.

Echt mislukt zijn de romantische toenaderingen tussen Christina en mooie jongen Cam Gigandet. Het quasi-komische gerollebol leidt gelukkig niet te veel af van het aan alle kanten vrolijk rammelende kitschfeest dat Burlesque heet. (FRITZ DE JONG)

undefined

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden