Video

Burgemeester Van der Laan zet zich in tegen pesten op school

Werd burgemeester Van der Laan vroeger gepest? In het filmpje van Basta Schooltv wordt de kijker even op het verkeerde been gezet. Met een verhaal op vellen papier 'vertelt' de burgemeester een verhaal over dat hij vroeger gepest werd, omdat zijn moeder verslaafd was.

Redactie

Het verhaal gaat echter niet over de jeugd van de burgemeester, maar over een meisje dat aan het einde van het filmpje in beeld komt. Het filmpje is onderdeel van de camapgne 'Amsterdam is tegen Pesten'.

De hele feburari worden verhalen over gepeste kinderen uitgezonden bij Basta Schooltv op AT5 en zijn ze te zien op de website. In de filmpjes 'vertellen' verschillende bekende Amsterdammers het verhaal van een gepest kind, door teksten op vellen papier te laten zien. Ook voetballers Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne en artiest Willie Wartaal doen mee.

Op 19 februari wordt de maand afgesloten met een discussie via Google Hang Out: in de studio van AT5 wordt gediscussieerd over pesten en via het digitale schoolbord kunnen scholieren vanuit de klas mee discussiëren.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden