Buren homostel Nieuw-West ondergedoken

Het Marokkaans-Nederlandse gezin dat naast het stel Daan en Willem Winter-Stroman woont, is ondergedoken en gaat aangifte doen van bedreiging tegen hun buren.

Volgens de dochter van het gezin is er sprake van een ontspoorde burenruzie. Beeld anp
Volgens de dochter van het gezin is er sprake van een ontspoorde burenruzie.Beeld anp

Dat zegt stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West. "Daan en Willem hebben ook al aangifte gedaan. Nu is het aan deskundigen om de zaak verder te onderzoeken, en uiteindelijk aan de rechter."

De afgelopen dagen kreeg het gezin felle reacties te verduren, naar aanleiding van een Facebookbericht van Daan Winter-Stroman dat hij en zijn echtgenoot door de buren werden bedreigd en wilden verhuizen.

Vandaag zegt de 69-jarige moeder van het inmiddels ook ondergedoken buurgezin in de Telegraaf dat er van homohaat, zoals Winter-Stroman stelt, geen sprake is. "Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo's. Voor ons maakt het niet of je nu christen, Turk, Nederlands of homoseksueel bent."

Homogerelateerd geweld niet te staven
Volgens de dochter van het gezin is er sprake van een ontspoorde burenruzie over geluidsoverlast, waarbij aan weerszijden is gescholden en Daan en Willem een keer met een honkbalknuppel hebben gedreigd. Zij zegt ook te denken dat het stel homohaat bij hun verhaal heeft getrokken om voorrang te krijgen op een nieuwe huurwoning.

"Ik was er niet bij, dus ik kan niet zeggen wie nou wat precies heeft gedaan en gezegd. Ik twijfel echter niet aan de angst die Daan en Willem hebben gevoeld," zegt Baâdoud in reactie op deze uitlating. "Net zo min als dat ik twijfel aan de angst die het gezin voelt."

Er is al eerder bemiddeld in de burenruzie, waarbij de politie heeft aangegeven dat de gevoelens van homogerelateerd geweld niet vielen te staven. Baâdoud: "Het liefst wil ik dat de partijen aan tafel gaan zitten, elkaar uiteindelijk een hand geven en dan weer verder leven in hun woningen. Als de aanleiding van de ruzie geluidsoverlast is, valt daar best iets aan te doen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden