PlusNet Open

Bulelani at Scrapyard

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bulelani at Scrapyard in West.

Bij Bulelani at Scrapyard in West wordt het vlees gerookt, tot wel 12 uur langBeeld Carly Wollaert

De ­Canadees Timo Mashiyi-Veikkola (49) runt sinds kort met partner en chef Ossie Mashiyi-Veikkola (48) en barman Nick McCloskey (35) Bulelani at Scrapyard in West. Het idee voor het restaurant kwam van Ossie, die regelmatig op zijn eigen balkon vlees stond te roken voor gezelschappen tot wel dertig man.

Na een pop-up bij The Thinking Hut in Oost werd het tijd voor een vaste stek op de Kinkerstraat.

Smoked barbecue
McCloskey - van oorsprong Brits - runde er al een tijdje een bar. Door zijn Zuid-Afrikaanse roots was Ossie Mashiyi-Veikkola bekend met de 'braai' - de Zuid-Afrikaanse barbecue - maar in Texas kwamen ze voor het eerst in aanraking met de smoked barbecue. In plaats van snel gegrild wordt het vlees dan langzaam ­gegaard op lage temperatuur.

Elke ochtend staat de chef vroeg op om het vlees te ­roken, soms wel twaalf uur lang. Daarnaast maakt hij specerijenmixen, naar ­geheim ­recept.

Rokerige karamel
"De ­eerste was zo pittig dat ik niets meer kon uitbrengen. Maar nu ze geperfectioneerd zijn, willen ­mensen ze zelfs voor thuis. Alhoewel, de tranen ­liepen laatste nog wel bij ­iemand over de wangen."

Klassiekers op het menu zijn de wings (drie voor €4,50) en ribs (€17,50), waar de pop-up al bekend om stond. De avond afsluiten kan met een shotje bourbon met augurkensap (€5). Dat klinkt ietwat vreemd, maar de nasmaak van rokerige karamel is ­volgens de drie ­mannen het perfecte dessert.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Bulelani at Scrapyard

Kinkerstraat 24
06 18131726
Facebook

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden