Buitenlandse reis Obama: Azië in 47 uur

De buitenlandse reizen van Barack Obama waren altijd haastig, hectisch en dodelijk vermoeiend voor alle betrokkenen. Meestal deed het team elke dag een ander land aan: ergens twee nachten blijven voelde bijna als een vakantie, schrijft de site Politico.

Buitenlandse reizen van Obama zijn hectisch en vermoeiend. Beeld epa
Buitenlandse reizen van Obama zijn hectisch en vermoeiend.Beeld epa

Dat zou anders kunnen zijn nu Obama aan zijn tweede termijn is begonnen omdat hij thuis geen verkiezingen meer hoeft te winnen. Maar uit zijn eerste buitenlandse trip blijkt dat het tempo precies hetzelfde is, als het niet nog verder is opgevoerd.

Tijdens de reis die Obama zojuist heeft afgesloten, bracht hij 17 uur door in Thailand. Het historische bezoek aan Birma duurde zes uur en de president was 24 uur in Cambodja voordat hij terugvloog naar de VS. In totaal heeft hij 47 uur doorgebracht op de grond, en 41 in de lucht.

Het is voor een Amerikaanse president altijd lastig om in het buitenland te zitten. Het is belangrijk, maar de binnenlandse problematiek gaat wel gewoon door - zeker in tijden van een economische crisis. 'Het is er onverstandig als het er uit ziet dat de president het naar zijn zin heeft tijdens zo'n reis', zegt Bill Plante van de zender CBS die al sinds Reagan meereist met presidenten. 'Het zou de indruk kunnen wekken dat je het er van neemt op kosten van de belastingbetaler.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden