Buitenlandse media over akkoord: Lichtpuntje na falen Nederlandse regering

Buitenlandse media berichtten sinds het mislukte Catshuisoverleg uitvoerig over de Nederlandse politiek. Vandaag schrijven ze over de snelle totstandkoming van het begrotingsakkoord tussen CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Beeld anp

DIE WELT: Na het falen van de Nederlandse regering, is er tenminste een lichtpuntje: voor de bezuinigingsbegroting is inmiddels een meerderheid. De oppositie heeft minister-president Rutte aan een meerderheid geholpen.

TAGESSCHAU: Drie kleintjes redden Ruttes begroting. Na een zenuwslopende dag heeft de teruggereden Nederlandse minderheidsregering toch nog een meerderheid in het parlement gekregen voor haar controversiële begroting.

DER SPIEGEL: De Nederlandse minderheidsregering van premier Rutte is opgelucht: het merendeel van de omstreden bezuinigingen is erdoor. Drie kleinere oppositiepartijen hebben hun steun toegezegd.

BBC: De vooruitzichten dat aan de de EU deadline van 30 april voldaan kon worden leken slecht, tot de verrassende doorbraak van donderdag.

REUTERS: Nederlandse politieke partijen hebben een crisis afgewend. Ze hebben het mogelijk gemaakt dat een land dat de begrotingsdiscipline verdedigt, de Europese deadline van maandag haalt.

VRT: De intussen ontslagnemende regering heeft een akkoord bereikt met de fracties van de rechtsliberale VVD, het christendemocratische CDA, het linksliberale D66, GroenLinks en de ChristenUnie. Veel details over het bereikte akkoord zijn er nog niet.

LE FIGARO: Het Nederlandse parlement heeft een akkoord bereikt over een bezuinigingsplan voor 2013. De officiële stemming over het akkoord lijkt slechts een formaliteit, gezien de kleine meerderheid van 77 zetels die de 'akkoordpartijen' hebben.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden