Buckingham Palace ontkent betrokkenheid prins Andrew in seksschandaal

Een vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige seks heeft gehad met de Britse prins Andrew. Ze zou door de rijke Amerikaanse bankier Jeffrey Epstein zijn uitgeleend als seksslaaf aan rijke vrienden, onder wie de prins. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vandaag. Buckingham Palace wees volgens de BBC vandaag elke verdenking tegen de 54-jarige prins van de hand.

De Britse prins Andrew. Beeld anp
De Britse prins Andrew.Beeld anp

De beschuldiging duikt op in een Amerikaanse rechtszaak tegen de Amerikaanse bankier. Hij is veroordeeld voor seks met een minderjarige. Tussen 1999 en 2002 zou de vrouw ook zijn gedwongen om seks te hebben met andere mensen. Ze zou in die periode meermaals zijn misbruikt door de jongere broer van prins Charles.

In 2006 werd een zaak gestart tegen Epstein, die volgens openbaar aanklagers zeker veertig jonge vrouwen had betaald voor seks. In 2008 sloot Epstein echter een deal met de aanklagers. Hij werd slechts berecht voor één zaak, waarin hij een veertienjarig meisje had voorgesteld te betalen voor seks. Hij kreeg 1,5 jaar cel en zat 13 maanden uit.

Regeling

Sindsdien heeft Epstein met veel slachtoffers een regeling getroffen, zonder dat de rechter daaraan te pas kwam. Twee vrouwen begonnen echter een zaak tegen de aanklagers, omdat die de rechten van de slachtoffers zouden hebben geschonden door hun niet op voorhand te vertellen over de deal met Epstein. Vorige week sloten nog twee vrouwen zich aan bij het duo en diende een aanklacht in. In de verklaring van een van deze twee vrouwen komt het misbruik door de prins naar voren.

De relatie tussen Andrew en Epstein zorgt al langere tijd voor controverse. In een artikel uit 2011 in Vanity Fair ontkent de prins dat hij seks heeft gehad met één van de vrouwen die met Epstein in verband worden gebracht.

Een woordvoerster van Buckingham Palace wees volgens de BBC elke verdenking tegen de 54-jarige prins van de hand. Volgens haar gaat het om een al lang lopende procedure in de Verenigde Staten waarin de prins geen partij is. 'Om elke twijfel weg te nemen: elke suggestie van ongepast gedrag met minderjarigen is totaal onwaar', aldus de woordvoerster.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden