Plus Net Open

Broodjeszaak Macrota

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Broodjeszaak Macrota.

'In Marokko eten ze aardappelen met jus. Waarom niet op brood?' Beeld Charlotte Odijk

De specialiteit van de zaak, het gelijknamige broodje Macrota, voegt volgens eigenaar Anass Jamai (28) iets toe aan het Amsterdamse lunchaanbod. Jamai, van Marokkaanse afkomst en opgegroeid in Amsterdam, maalde thuis vaak kruiden en bereidde recepten uit verschillende keukens.

Op een middag in januari liep hij door de stad, op zoek naar een lunch en kwam op het idee om te experimenteren met aardappelen op brood.

Huisgemaakte sauzen

"In Marokko eten ze aardappelen met jus. Waarom niet op brood?" Broodje Macrota is gepureerde aardappel, aangemaakt met zelfgemalen kruiden en daarna kort aangebakken en geserveerd op een broodje met verse salade (€3).

Dan zijn er nog huisgemaakte sauzen, om het af te toppen. "Het duurde lang voordat ik het recept compleet had. Ik heb veel verschillende soorten aardappelen en kruiden uitgeprobeerd. Ik heb weken in de keuken gestaan."

Macrota

Zeilstraat 34

Open keuken
Van buiten kijk je door de grote ramen en de glazen deuren zo de open keuken in met oven en saladebar. Op de vloer liggen Perzische tapijten, de muur is geel. Staand aan de hoge tafel kijk je uit op de drukke Zeilstraat. Terwijl je wacht op je bestelling hoef je je dan ook niet te vervelen.

Naast broodjes verkoopt Macrota ook verse sappen (vanaf €3,50), koffie (€2,50), panini met pittig gekruide kip en tonijn (€2,50) en diverse belegde broodjes (€2,50).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden