Broodje van de Week: Pistoletje pastrami

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

© Floris Lok Beeld
© Floris Lok

Beleg: witte pistolet met mosterd, warme zelfgemaakte pastrami, oude kaas, augurk en wat gesnipperde ui
Prijs: € 4,50
Waar: 't Kuyltje, Gasthuismolensteeg 9, 020-620 1045

De rij reikt soms tot buiten, zo populair is het broodje pastrami van
't Kuyltje. 'Maar die rij is meestal zo weer weggewerkt,' zegt
jurist Mirjam Mollema (33).

De Amsterdamse komt elke werkdag in de lunchzaak en bestelt ook wel eens een broodje aardbei. 'Als je de hele tijd hetzelfde eet, ben je het al snel beu.' Al at ze het broodje pastrami ook wel eens drie
keer in één week.

Eigenaar Sjon komt uit een slagersfamilie en maakt al jaren het beleg
voor op de broodjes zelf. 'En dat proef je. Hun pastrami steekt met
kop en schouders boven die van andere zaken uit. Ooit schreef Johannes van Dam nog lovend over de familiezaak: 'Hier maken ze, zo te zien, het pekelvlees en de pastrami van de goede, vette delen.' (Matthew Kuper)

Win het broodje van deze week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons broodje@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden