Review

Broodje van de week: Pérène-baguette met merguez

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

null Beeld

Beleg Pérène-baguette (licht zuurdesembrood) met merguez-worstjes, rucola, tomaat en eventueel wat aioli
Prijs €7,80
Waar Café Restaurant, Watertorenplein 6 Amsterdam 020-682 2666

'Dit broodje is lunch en ontbijt in één.' Mark de Bruin (40) kan kort zijn over zijn favoriete calorieënbom. Eens in de twee weken bruncht hij met zijn gezin bij Café Restaurant Amsterdam. Zijn vriendin en zoontje hebben weinig begrip voor zijn eigenaardige voorkeur en kiezen meestal een 'normaal' broodje kroket of rosbief.

'De Pérène-baguette merguez is belegd met merguezworstjes, frietjes, rucola en een tomaatje.' Die laatste haalt hij er overigens gelijk weer af. 'Het moet niet te gezond worden, natuurlijk.' Twee weken geleden zag hij de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig hun tanden in hetzelfde broodje zetten. 'Ik heb toen niet mijn duim opgestoken ofzo. Dat doe je niet in Amsterdam, dat is niet cool.'

Win het broodje van deze week!
Wie ons op facebook leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden