Broodje van de Week: Focaccia rosbief

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

null Beeld

Beleg: Warm focacciabrood, sla met huisgemaakte dressing, zestig gram rosbief, half gekookt ei in partjes, drie plakjes tomaat, bieslook, huisgemaakte kruidenmayonaise, peper en zout
Prijs: € 8,50
Waar: Puccini, Staalstraat 21, 020-620 8458

Het broodje rosbief van Puccini brengt bij Samantha Daniels (31) herinneringen naar boven. 'Achttien jaar geleden liepen mijn vader en ik door de Staalstraat en kochten wij al broodjes bij eigenaar John. Mijn vader nam altijd een broodje rosbief en ik dus ook.'

Toen Daniels rechten studeerde op een steenworp afstand van Puccini at ze het broodje minstens één keer per week aan de tafel bij het raam. 'Maar met lekker weer kun je ook buiten op het terras zitten.'

Ook al studeert ze niet meer, Daniels loopt nog wel elke dag langs Puccini. 'Maar ik koop het broodje niet meer zo vaak als vroeger.' Ze zou het vaker kopen als ze er niet dik van werd. 'En als het een stuk goedkoper was.' Bijna negen euro voor een belegd broodje is inderdaad een klein fortuin. (Matthew Kuper)

Win het broodje van de week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons! broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden