Broodje van de Week: Broodje zoete aardappel

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

Broodje zoete aardappel Foto © Floris Lok

Beleg olijvenciabatta, rucola, zoete aardappel, artisjokkenharten, grofgeraspte Parmezaanse kaas, balsamicodressing, zout en peper
Prijs € 4,50
Waar Sapori Plantage Middenlaan 30-a 020-624 0930
www.tapasinmovimento.nl

De eigenaar van Sapori, Mahmoud Hassan (45), is een Egyptenaar die veel heeft geleerd van zijn tijd in Italië. 'Hij weet als een van de weinigen in Nederland dat je de kaas uit Parma goed kunt combineren met balsamicoazijn uit Modena, een stad in dezelfde Noord-Italiaanse streek,' zegt journalist Henk Spaan (63).

's Middags loopt het storm en staan er soms lange rijen. 'Maar daardoor ontstaan er in de zaak wel gesprekken. Kun je mooi bespreken welk broodje je morgen zal nemen.'

Omdat Spaan bezig is met een nieuw programma voor Comedy Central, vergadert hij soms thuis met Hugo Borst en Diederik van Vleuten. 'Om half twaalf beginnen ze al te zaniken om een broodje, maar ik laat ze wachten. Tot kwart over één.'

Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje). (Matthew Kuper)

Tip ons broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden