Broodje van de Week: Broodje Sierra Nevada

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

null Beeld

Beleg: barra gallegabrood, kipfilet gemarineerd in knoflook, citroen en peterselie, en zelfgemaakte aioli
Prijs: € 4,50
Waar: Hollandaluz, Haarlemmerstraat 71, 020-330 2888 www.tapaamsterdam.nl

'Dit broodje overtreft alles en is niet te vergelijken met andere Amsterdamse broodjes,'' begint vergunningmedewerker Paulus Hiemstra (35) zijn lofrede over het broodje Sierra Nevada van Hollandaluz.

Dat komt volgens hem mede door het ambachtelijke barra gallega. 'Dit brood uit het Spaanse Galicië kun je hier bijna niet krijgen. En over de warme kip doen ze zelfgemaakte aioli.'

In Den Haag is de broodjeskwaliteit een stuk minder, vindt de ambtenaar. 'Ik neem het broodje wel eens mee. In Den Haag gebruiken de broodjeszaken volgens mij gewoon Albert Heijnbrood.'

Hij herinnert zich de eerste keer dat hij bij Hollandaluz binnenkwam nog goed. 'Ik wist niet wat ik moest bestellen. Toen ik uiteindelijk de zaak verliet, was ik verkocht. Door het broodje én de mooie verkoopster.' (Matthew Kuper)

Win het broodje van deze week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden