Broodje van de Week: Broodje Parmezaan

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

null Beeld

Beleg: olijvenbrood, groene pesto, rucola, gekookt ei, geroosterde pijnboompitten, mayonaise en een geheime mix van kruiden.
Prijs: € 4,90
Waar: CoffeePlaza, Jan Pieter Heijestraat 143, 020-412 5567

Als je bij CoffeePlaza een broodje bestelt, kun je kiezen uit tig broodsoorten. Gewoon wit, meergranen of volkoren. Het zijn wel desembroden. Zonder gist dus. 'Als ik het broodje Parmezaan bestel, moet dat op olijvenbrood. Dat is veruit het lekkerst,' zegt Marjolein Monkel (31).

De projectmanager eet het broodje vooral in het weekend. Als lunch of ontbijt, of iets er tussenin. 'Of na het sporten. Dat ik dan bezweet en met een rood hoofd binnenkom, doet er niet toe. Er zitten ook uitbrakkende studenten in joggingbroek en mensen die aan het werk zijn.'

Zelf leest ze graag de krant bij CoffeePlaza en ze komt er ook om bij te praten met vriendinnen. 'Dat kan allemaal aan de lange leestafel. Je kunt ook in de kelder zitten, maar daar vind ik het een beetje te donker.' (Matthew Kuper)

Win het broodje van deze week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden