Review

Broodje van de week: broodje huisgemaakte gehaktbal

null Beeld

Beleg: pompoenbrood of zonnebloempitbrood van bakkerij Klopper en Stolk, roomboter, rucola, sla, augurk, rundergehaktbal gekruid met pikante paprikapoeder, extra lang gesudderd, mosterd-mayonaisesaus
Prijs: 5,95 euro
Waar: Casa e Cucina, Koninginneweg 218, 020 670 3520

Als Marieke Berends (33) een gehaktbal haar zegen geeft, is dat een groot compliment. Elke bal die de media-adviseur eet, moet concurreren met de gehaktballen uit haar jeugd.

'Mijn moeder maakte er altijd te veel. Wat overbleef, kregen mijn zus en ik de dag erna op brood.' De liefde die haar moeder erin stopte, komt ze bijna nooit tegen als ze buiten de deur eet. Groot was dan ook haar verbazing toen ze het broodje bal van Casa e Cucina at, tijdens een werklunch. Ze voelde zich weer even dat kleine meisje.

'Er zit een hoop liefde in die gehaktbal en de augurk maakt het helemaal af. 'Bang als ze is om haar gehaktbal mis te lopen, roept ze altijd 'De laatste is voor mij!' als ze met een gezelschap in Casa e Cucina luncht. Gewoon voor de zekerheid. (Nicole Kroes)

Win het broodje van deze week!
Wie op www.facebook.com/psvandeweek vrienden met PS van de Week wordt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden