Review

Broodje van de Week: Bocadillos

© Floris Lok Beeld
© Floris Lok

Beleg vlnr: broodje forel met zoetzure komkommer en aioli (€ 3,50); broodje gesmolten witte chocolade met bramencoulis (€2,50); broodje biefstuk chimichurri (€4,00)
Waar: Boca's, Westerstraat 30, 020-820 3727, Bar-bocas.nl

Twee jaar geleden was Tom in Spanje, met zijn toenmalige vriendin. 'Daar ontdekten we bocadillos, dat zijn kleine broodjes die je in een paar happen op hebt.'

In Nederland kwam hij ze niet meer tegen tot hij langs broodjeszaak Boca's in de Westerstraat liep.

'Ik ben naar binnen gesneld en ik heb drie van die kleine broodjes besteld. Eén met forel, één met witte chocola en bramen en één met beef. Uiteindelijk zijn we blijven hangen en heb ik later op de avond nog twee broodjes genomen.'

Kok Philip van Boca's bedacht de opmerkelijke combinaties zelf, maar hij geeft toe dat zijn tijd in Argentinië, ook een land van bocadillos, van grote invloed is op zijn creaties. Inmiddels is Tom getrouwd met die vriendin.

'Laatst heb ik haar meegenomen naar Boca's en waren we even terug op de Ramblas.'

Zes weken geleden werden ze de trotse ouders van zoon Buster. (Matthew Kuper)

Win het broodje van deze week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons! broodje@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden