Brits fastfoodrestaurant serveert hersenen

De Britse kok Mark Jankel serveert wel erg vreemde hamburgers. Daarnaast staan er op de menukaart van zijn fastfoodrestaurant onder meer hersennuggets, breinsalade en hartsaté.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Het sappige rundvlees dat normaliter tussen het sesambroodje zit, verving de Brit door kalfshersenen. 'Het vlees is vers, smaakt lekker en het is simpelweg eens wat anders dan de hamburger die je bij een andere fastfoodketen bestelt', vertelt chef Jankel, het brein achter het broodje. 'Het is makkelijk klaar te maken: in azijn en zout leggen, bloem erover en frituren tot het goudbruin ziet', legt hij uit.

'Alleen schrikt het uitzicht wat af, omdat het weg heeft van menselijke hersenen', vindt een reporter van de Daily Mirror die de proef op de som nam. 'Maar zodra je het bakt is het prima.' Ook de klanten van Jankel kunnen de hersenen best smaken. 'Die nuggets smaken weinig anders dan de kipnuggets van McDonald's', vindt een klant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden