Plus

Brein achter discosupermarkt is veranderd in een bedweter

Joep Verbunt (30) noemt zich matrassenspecialist. Na veel research is er nu Matt, zijn eigen ontwerp dat klanten eerst honderd dagen mogen testen.

Jet Hesselink
Joep Verbunt Beeld Linda Stulic
Joep VerbuntBeeld Linda Stulic

Eerder was u het brein achter de bubbelbadtaxi, de bubbelbadbioscoop en de discosupermarkt. Hoe raakte u verzeild in de matrassenbranche?
"Toen ik drie jaar geleden op zoek ging naar een goed ­matras, schoot ik compleet in de stress van alle meubelboulevards en vaktermen. ­Aanvankelijk wilde ik afscheid nemen van mijn studentenmatras, maar ik nam daar al heel snel weer genoegen mee."

Hoe hebt u het aangepakt?
"Ik heb eerst nagedacht over de vraag: hoe kunnen we ­deze niet-innovatieve industrie veranderen? De verandering is vooral dat het hele aankoopproces online plaatsvindt. Mijn matras wordt na de bestelling nog dezelfde dag gratis bezorgd.

"We hebben geen showroom, maar geven onze klanten de mogelijkheid om het matras honderd dagen te testen. Hierdoor kosten matrassen bij ons minder dan de helft van reguliere kwaliteitsmatrassen. Op onze ­site staan ook geen foto's van slapende mensen, want een matras is méér dan een plek waar je je ogen dichtdoet. Je kijkt erop naar een film, je eet er je ontbijt op en sommigen krijgen er zelfs een kind op."

Hoe ontdekte u welk matras het beste slaapt?
"Ik verkoop één soort matras, dat ik zelf heb ontworpen na anderhalf jaar testen. Ik ging niet de beurzen af om te vragen hoe ik een nieuw, onderscheidend matras op de markt kon brengen. Ik vroeg simpelweg: wat ligt fijn? Op die manier heb ik acht verschillende prototypes uitgekozen, die getest zijn door proefpersonen in onder ­andere het Amsterdamse Art'otel. Hieruit kwam één favoriet naar voren, die ik nu op de markt breng. Hij heet Matt."

Wat is het geheim van uw matras?
"Hij is gemaakt van de ­beste materialen die er op de markt te vinden zijn. De binnenkant bestaat uit koudschuim en traagschuim, en er ligt een dikke latexlaag ­bovenop. Die combinatie is uniek. Ook is de hoes afritsbaar, dus kun je hem makkelijk wassen."

Wat adviseert u slapend Amsterdam?
"Je brengt een derde van je leven slapend door; dat is het ­moment waarop je herstelt. Veel mensen kopen een boxspring met een goedkoop matras en denken klaar te zijn. Maar het gaat juist om het matras: bij een goed matras slaap je zelfs lekker als je op de grond ligt. Dus: investeer niet in een duur bedframe, maar in een kwaliteitsmatras."

Vliegen uw matrassen al de hele wereld over?
"Tot nu toe leveren we alleen in Nederland en België. Het is wel de bedoeling dat we over een tijdje ook in Engeland en Duitsland gaan leveren, maar voorlopig zit slapend rijk worden er nog niet in. Dat is ook niet mijn intentie: ik blijf altijd bezig met nieuwe ideeën."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden