Video

Braziliaanse tieners leren Engels door chat met senioren uit VS

Een uniek talenproject verbindt Braziliaanse tieners met ouderen in een Amerikaans ouderenhuis. Dankzij hun gesprekken via webchat kunnen de jongeren beter Engels leren spreken en zijn de bejaarden minder eenzaam. De taallessen en schattige virtuele omhelzingen over de grenzen heen toveren geheid een glimlach op ieders gezicht.

null Beeld Screenshot YouTube
Beeld Screenshot YouTube

FCB Brazil en de CNA-talenschool zijn de architecten van het geniale studieconcept. Ze realiseren twee vliegen in één klap: de Braziliaanse jongeren uit Liberdade kunnen door een taal te leren de eenzaamheid bij hun Amerikaanse gesprekspartners in het rusthuis in Chicago deels verdrijven. Een fantastische win-winsituatie.

Elkaars hobby, familie, verleden, heden en toekomst: de tieners en oudjes hebben weinig geheimen voor elkaar tijdens hun warme conversaties via webchat. De bejaarden bloeien helemaal open terwijl de jongeren dankzij hen het Engels beter gaan beheersen.

'Het stelt de tieners niet alleen in staat om betere studenten te worden maar ook betere mensen', aldus de organisatoren van de bijzondere grensoverschrijdende uitwisseling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden