Braziliaanse schone moest spioneren

De bank heeft de spionage van Bohndorf niet toegegeven, maar heeft inmiddels wel twee werknemers ontslagen die aandeelhouders en leden van de raad van commissarissen hebben laten volgen. Foto EPA Beeld
De bank heeft de spionage van Bohndorf niet toegegeven, maar heeft inmiddels wel twee werknemers ontslagen die aandeelhouders en leden van de raad van commissarissen hebben laten volgen. Foto EPA

AMSTERDAM - De 23-jarige Braziliaanse was een schoonheid, maar de spontane ontmoeting zette Michael Bohndorf aan het denken. De advocaat vermoedt dat de vrouw hem moest bespioneren in opdracht van Deutsche Bank.

Bohndorf viel op doordat hij tijdens aandeelhoudersvergaderingen van Deutsche Bank altijd kritische vragen stelde. De advocaat vertelde over deze 'honey trap' in het Duitse blad Der Spiegel en gooide hiermee olie op het vuur in een nieuw spionageschandaal bij Deutsche Bank.

De bank heeft de spionage van Bohndorf niet toegegeven, maar heeft inmiddels wel twee werknemers ontslagen die aandeelhouders en leden van de raad van commissarissen hebben laten volgen. De bank heeft ook bekend dat ze Gerald Herrmann lieten volgen, de commissaris die namens de vakbonden toezicht hield.

De bank verdacht hem van het lekken van informatie. Deutsche Bank heeft inmiddels excuses aangeboden. Ook operationeel directeur Hermann-Josef Lamberti zou een detective achter zich aan hebben gekregen, maar deze spionage is niet toegegeven.

De affaire roept herinneringen op aan de spionages bij Deutsche Telekom en Deutsche Bahn.

In Nederland zijn de oprichters van de Postcode Loterij in opdracht van concurrent De Staatsloterij twee jaar gevolgd. ''Zij moesten ons in diskrediet brengen. Ze hebben mij gevolgd tot in het vliegtuig'', zei Boudewijn Poelmann van de Postcodeloterij onlangs tegen deze krant. Staatsloterij heeft schuld bekend en geld overgemaakt naar een goed doel. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden