Brand gesticht bij Barazani's

De Barazaniclan heeft lange tijd het Damrak gedomineerd. Archieffoto van het Damrak. Foto ANP Beeld
De Barazaniclan heeft lange tijd het Damrak gedomineerd. Archieffoto van het Damrak. Foto ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie stelt een onderzoek in naar een hooglopend conflict binnen de Barazaniclan, die lange tijd het Damrak heeft gedomineerd. In dat conflict is maandagmorgen brand gesticht in een pand in Amstelveen.

De politie wil niet bevestigen dat het om de Barazani's gaat, maar wel dat er een onderzoek gaande is. Aanleiding tot het conflict zou zijn dat Asaf Barazani, lange tijd hoofd van de clan, bezig is zijn panden op het Damrak aan de NV Stadsgoed te verkopen. Hij werd daartoe min of meer gedwongen nadat de gemeente hem en andere Barazani's op grond van de Wet bibob exploitatievergunningen had geweigerd vanwege het risico van witwasserij. Andere familieleden zouden fel gekant zijn tegen die gedwongen verkoop.

De brand is gesticht in een pand aan het Olympiadeplein in Amstelveen. Op dat adres is Effe Liatten Restaurant bv gevestigd, waarmee de Barazani's (nog steeds) het Delta Hotel op het Damrak exploiteren. Effe Liatten wordt bestierd door Ofer Barzilai, een neef van Barazani, en zijn vrouw Nicola. Het pand waarin het hotel is gevestigd, is weer eigendom van Asaf Barazani; Barazani's vrouw Cisca is eveneens bestuurder van het hotel.

Asaf Barazani heeft het afgelopen jaar niet alleen problemen gekregen door de Wet bibob, maar ook door schimmige transacties in Israël. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden