Brak? Hier eet je een lekkere kleffe hap

De knoflooksaus van vannacht hangt nog aan je kin, maar de bierbuik vraagt alweer om meer. Meer vet. Meer zout. Eventueel zelfs meer bier. Op deze plekken kom je aan je trekken.

Sleep jezelf uit bed, loop vooral niet langs de bank en loop rustig naar een van deze adresjes voor een kleffe hap. Beeld anp
Sleep jezelf uit bed, loop vooral niet langs de bank en loop rustig naar een van deze adresjes voor een kleffe hap.Beeld anp

Omelegg
Ei is al jaren een goede vriend van de brakke morgen. Bij omeletterie Omelegg vind je eiergerechten in alle soorten en maten. Denk aan de Triple Cheese (gorgonzola, feta & mozzerella), El Chorizo (pittige chorizo, champignons, ui en boerenkaas) en Greek Wedding (feta, ui, zongedroogde tomaat, olijven, bieslook en oregano). Maar een simpele uitsmijter met ham en kaas bakken ze natuurlijk ook gewoon.
Ferdinand Bolstraat 143
Nieuwebrugsteeg 24

Engelse pub The Cottage
Weinig keukens zijn zo geschikt voor katerdagen als de Engelse. Sausage rolls, ei met spek en witte bonen in tomatensaus: in het nieuwe The Cottage in Oost eet je traditionele Engelse gerechten, bereid met goede ingrediënten.
Linnaeusstraat 88

The Old Man's Café
Een lekkere burger gaat er altijd wel in, toch? Die van The Old Man's Café, in de Rijnstraat, heeft er nog een eitje op ook! Plus: Amerikaanse expats fietsen ervoor om, schijnt. Wil je wel een burger maar is voor jou de Rijnstraat bijvooebeeld te ver weg?Dan kan je natuurlijk ook bij een van deze hamburgerplekken terecht.
Rijnstraat 205

De burger van The Old Man's cafe. Beeld Charlotte Odijk
De burger van The Old Man's cafe.Beeld Charlotte Odijk

Eethuis Ricardo's
Is alleen de gedachte aan een keuze maken over wat te eten al te zwaar? Hop dan langs Ricardo's op de Javastraat in Oost. Daar eet je iedere dag gewoon wat de Surinaamse pot schaft. Moksi alesi, bruine bonen met zoutvlees of kip: wat zal het vandaag zijn? Sowieso inslaan: alle kleuren Fernandes. Wees er wel een beetje tijdig bij, want: op is op.
Javastraat 47H

Bir Tat
Een begrip onder Amsterdamse Turken, dat is Bir Tat in West. Vlees, nog meer vlees en dan die pide... Fantastisch. Bir Tat krijg je geen lahmacun, maar een pide met gesneden lamsvlees (€8). Hier komt hij ­kakelvers uit de houtoven. Hij is onweerstaanbaar: het vlees pittig, de korst knapperig en mals van binnen.
Bos en Lommerweg 242

Hele gezinnen met oma en baby zitten in Bir Tat, groepen mannen die de in rood gehulde obers op hun rug slaan, studentes en ander jong volk. Beeld Mats van Soolingen
Hele gezinnen met oma en baby zitten in Bir Tat, groepen mannen die de in rood gehulde obers op hun rug slaan, studentes en ander jong volk.Beeld Mats van Soolingen

Kater wegdrinken?
Ben je zeker brak, maar krijg je al die vette happen niet weg? Gooi er dan één pilsje tegenaan, dan voel je je wellicht iets beter. Bekijk hier de lijst met pilsjes van Amsterdamse bodem, met onder andere de nieuwe vestiging van Brouwerij De Prael.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden