Bouw theater MC vertraagd

Westergasfabriek Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Westergasfabriek Foto ANP/Marcel Antonisse

AMSTERDAM - De bouw van het eigen theatercomplex van MC in de zuiveringshal in Cultuurpark Westergasfabriek heeft vertraging opgelopen. Er is onder meer een nieuwe architect aangetrokken.

Het theater zal niet, zoals de bedoeling was, in juni opengaan met de voorstelling The last poets van Christine Otten. Algemeen directeur Lucien Kembel gaat er nu vanuit dat het theater in november in gebruik kan worden genomen tijdens het toneelschrijffestival 'Hollandse Nieuwe' dat komend jaar voor de elfde keer zal worden georganiseerd.

De opdracht voor het ontwerp van het theater is deze week verstrekt aan architect Joost Koldeweij. Hij ontwierp onder andere de stadsschouwburg in Goes en het Kulturhus in Haaksbergen, ook een vlakke vloertheater. Hij was als stedenbouwkundige betrokken bij de bouw van theaters in Emmeloord en Groningen en de verbouwing van de schouwburg in Middelburg.

Koldeweij vindt de locatie op het Westergasfabriekterrein zeer aantrekkelijk. ''Een theater is pas goed als de bezoekers zich in een andere wereld wanen en artiesten steeds weer willen terugkomen.''

MC krijgt verschillende theaterzalen, waarvan de grootste maximaal 250 zitplaatsen krijgt. Bij grote evenementen kunnen de zaaltjes worden gekoppeld. Een restaurant waar met tachtig man kan worden gegeten maakt ook deel uit van het complex.

Koldeweij zal voortborduren op het bouwplan van de eerdere architect Afaina de Jong. Op dit plan zijn de vergunningen aangevraagd en is het bouwbudget van 2,7 miljoen toegekend.

Artistiek directeur Marjorie Boston (44) en algemeen directeur Lucien Kembel (43) zijn de drijvende krachten achter MC. (EDITH ANDRIESSE)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden