Bouw Pontsteiger in laatste fase

Het duurt nog zeker een jaar voor Pontsteiger de eerste bewoners verwelkomt, maar dit weekend is gestart met het sluitstuk van de bouw van het iconische gebouw.

Josien Wolthuizen
Dit weekend zijn twee spanten tussen de torens geplaatst. Deze week volgen er nog twee Beeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs
Dit weekend zijn twee spanten tussen de torens geplaatst. Deze week volgen er nog tweeBeeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs

Op beelden die ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs heeft vrijgegeven, is te zien hoe dit weekend twee spanten van 45 meter breed door twee speciale kranen tussen de torens worden gehesen.

Maandag zou de derde spant worden gehesen, maar dat kon door de harde wind niet doorgaan. Als het weer meewerkt, kan de klus morgen alsnog worden geklaard. Later deze week wordt het vierde en laatste spant bevestigd.

De enorme stalen gevaartes vormen de basis voor de brugconstructie. Ze zijn via het Twentekanaal over het IJsselmeer vervoerd vanuit Almelo, waar de fabriek staat. De lichtste spant weegt 55 ton, de zwaarste 78 ton.

Luxe penthouses
In het bijzondere gebouw komen 252 huurappartementen met oppervlaktes tussen de 60 en 160 vierkante meter. De 66 luxe penthouses in het gebouw zijn voor een groot deel samengevoegd door de nieuwe eigenaren. Zij betalen gemiddeld 1,7 miljoen euro voor een 'dubbelappartement' van tweehonderd vierkante meter. Nog niet alle penthouses zijn verkocht.

Bovenin Pontsteiger komt het duurste penthouse van Nederland, dat is gekocht door horecatycoon Won Yip. Hoeveel hij er precies voor heeft betaald is niet bekendgemaakt, maar het bedrag ligt ver boven de 15 miljoen euro.

Het gebouw is 90 meter hoog en telt 347.698 stenen. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners in de zomer van 2018 de sleutel van hun appartement. Aan het einde van 2018 moet het hele project, inclusief horeca op de begane grond, klaar zijn.

Zo moet Pontsteiger er uiteindelijk uit komen te zien Beeld Dura Vermeer/M.J. de Nijs
Zo moet Pontsteiger er uiteindelijk uit komen te zienBeeld Dura Vermeer/M.J. de Nijs
null Beeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs
Beeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs
null Beeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs
Beeld J. Lousberg/Dura Vermeer/M.J. de Nijs
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden