Bonden: 'Ultimatum Brink's verlopen, acties volgen'

Het ultimatum dat de vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen geldtransporteur Brink's Nederland hadden gesteld voor een goed sociaal plan is verlopen zonder dat Brink's met zo'n plan over de brug is gekomen. Dat liet FNV-bestuurder Meindert Gorter vandaag weten.

Een vestiging van Brink's in Rotterdam. Beeld anp
Een vestiging van Brink's in Rotterdam.Beeld anp

De deadline voor een goed sociaal plan voor de circa 600 werknemers die worden ontslagen, verliep gisteravond om 23.59 uur. Volgens Gorter hebben de bonden niets gehoord van Brink's.

Er volgen acties van de vakbonden, maar wat die precies inhouden en wanneer die zullen plaatsvinden, is volgens Gorter nog niet besloten. 'Dat wordt snel duidelijk', zei hij. De bestuurder vindt dat Brink's 'voldoende tijd' heeft gehad om met een sociaal plan te komen. De ontslagen werden op 17 oktober aangekondigd.

Vertrek uit Nederland
Gisteren werd bekend dat de Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf Brink's is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder, maar de ontslagen zijn daarmee niet van de baan.

Het bedrijf zegt dat het in afgeslankte vorm in staat is om zich te richten op de dienstverlening voor retail, detailhandel, horeca, publieke sector en banken. Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink's Nederland.

Brink's raakt zijn grootste klant Rabobank kwijt, die overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Er wordt nog gesproken met betrokken partijen om medewerkers van Brink's onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden