Bolenius ontvangt eerste asperges van het seizoen

Elke week maakt Foodtube, een initiatief van wijnjournalist Harold Hamersma en culinair publicist Ronald Hoeben, in samenwerking met Het Parool een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt de moeite waard is. Deze keer in de nieuwe rubriek Verse Aanvoer: de eerste asperges.

De asperges kwamen per foodtruck in Amsterdam. Beeld Foodtube

Er is weliswaar een officiële startdatum van het aspergeseizoen (14 april), maar de witte goudkoorts loopt al veel eerder op. Ruim voor de seizoensstart wordt Moeder Natuur een rad voor ogen gedraaid door de aspergebedden kunstmatig te verwarmen.

René Brienen, patron cuisinier van Brienen Aan De Maas in het Limburgse Well, kwam vorige week zijn oud-leerling Luc Kusters van Bolenius Restaurant aan de Zuidas de eerste Limburgse asperges per foodtruck aanreiken. Het marketingzegel dat op deze ceremonie geplakt wordt luidt: de warming-up van het aspergeseizoen.


Bekijk hier de tweede aflevering van Verse Aanvoer:

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden