Boek omgekomen Storimans in januari

Storimans had Van Grinsven, journalist bij het Brabants Dagblad, gevraagd zijn persoonlijke ervaringen als cameraman in de afgelopen twintig jaar in boekvorm uit te geven. Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Storimans had Van Grinsven, journalist bij het Brabants Dagblad, gevraagd zijn persoonlijke ervaringen als cameraman in de afgelopen twintig jaar in boekvorm uit te geven. Foto ANP/Marcel Antonisse

GOIRLE - Het boek van RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans, die dinsdag omkwam in Georgië, zal gewoon verschijnen. Zijn familie heeft dat uitdrukkelijk gevraagd aan journalist Johan van Grinsven, die bezig is het verhaal van de cameraman op te schrijven.

Storimans had Van Grinsven, journalist bij het Brabants Dagblad, gevraagd zijn persoonlijke ervaringen als cameraman in de afgelopen twintig jaar in boekvorm uit te geven. Het boek moet rond 8 januari verschijnen, de dag waarop Storimans veertig jaar zou zijn geworden.

De familie hoopt dat het stoffelijk overschot van Storimans zaterdag vanuit Georgië naar Nederland wordt overgebracht. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart wordt gehouden. Wel is zeker dat die in Tilburg zal zijn. Daar woonde Storimans de eerste 27 jaar van zijn leven. Het is de wens van zijn ouders dat hij een katholieke mis in Tilburg krijgt.

Het is de bedoeling dat de Nederlandse vrouw van de Georgische president Michail Saakasjvili, de van oorsprong Zeeuwse Sandra Roelofs, ook bij de uitvaart aanwezig is.

''Daar is in de familie gemengd op gereageerd,'' zegt zwager Jan Stads, die het woord voert namens de familie. ''Het geeft een hoop heisa. Tegelijkertijd is er ook gepaste trots. Het is toch een blijk van waardering voor het werk dat Stan heeft gedaan.'' (HET PAROOl)

undefined

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden