BN'ers zagen Giel Beelen rücksichtslos bij de enkels af

The Roast met Gordon was vorig jaar het best bekeken programma ooit voor Comedy Central in Nederland. Nu vindt de zender het tijd om Giel Beelen aan het spit te rijgen.

Giel Beelen op de rode loper voorafgaand aan The Roast of Giel Beelen. Beeld ANP
Giel Beelen op de rode loper voorafgaand aan The Roast of Giel Beelen.Beeld ANP

Vanwege het eerdere succes viel te verwachten dat de BN'ers in de rij zouden staan voor The Roast of Giel Beelen, om gebruik te maken van dit podium, maar dat blijkt in elk geval niet uit de line-up, met namen als rapper Lange Frans, YouTuber/3FM-dj Kaj van der Ree, rapper Jebroer en presentator Dennis Weening.

Stand-upcomedian Peter Pannekoek was als kroonprins van The Roast een zeer welkome toevoeging.

Beelen vond geroast worden wel aantrekkelijk - ook om zo zijn nieuwe radioprogramma op Veronica te promoten. Bovendien heeft Beelen een dikke huid; geldwolf, racist, seksist - zo'n beetje alle negatieve kwalificaties heeft hij in het verleden al afgevinkt.


Kroonprins Pannekoek

Pannekoeks carrière kreeg een boost nadat hij Gordon er ongenadig hard van langs had gegeven. "Ik ben hier om te voorkomen dat dit hoopje antimaterie, deze opgedroogde rochel, onze minister-president wordt. (...)."

"Hij heeft de politieke connecties. Hij is al twee keer op bezoek geweest in het Torentje. En dan hoor ik iedereen grappen maken: 'Dan zal hij Rutte wel in zijn kont hebben geneukt.' Ik mag het hopen! Ik vind het alternatief veel enger: dat Gordon en Rutte het hebben gehad over beleid!"

Het is een genre dat je moet liggen, die roast. Het is hard, niet allemaal even gepolijst, maar in de vorm ook dit jaar bewonderenswaardig uitgevoerd. Een celebrityfeestje voor derde garnituur BN'ers die elkaar rücksichtslos bij de enkels afzagen en ook familieleden en partners niet sparen.

Veel terugkomende thema's over Beelen: rijden met een slok op, gepijpt worden in de radiostudio, de jonge vriendinnen die de radio-dj had en de apengeluiden die hij als 3FM-dj aan Sylvana Simons linkte.

Voor de roasters is het de uitdaging in die voor de hand liggende thema's het origineelst te zijn, zei Pannekoek in een interview. Niet geheel verrassend lukte dat hem en collega-stand-upcomedian Henry van Loon het best - al verrasten Jebroer en Lange Frans.

Sylvana Simons
Pannekoek: "Giel, je had eens een relatie met een meisje van 17, dat je had ontmoet in het vliegtuig. Wat idioot is; als ik in een vliegtuig een kind hoor janken, ga ik me ergeren. Jij gaat kijken of het een lekker wijf is."

Zoals een celebrityfeestje betaamt hoort er ook een relletje bij, en ook dat kan The Roast afvinken. Sylvana Simons, voordat ze Beelen nog maar eens uitmaakt voor racist: "Sylvana bij The Roast is toch heel anders dan de Braboneger. Hij kon helaas niet want hij had een bedrijfsoptreden bij zijn eigenaar."

De in zelfspot uitblinkende Sylvana de lachers op haar hand, de Braboneger boos over de slavenassociatie, The Roast een relletje: editie drie gegarandeerd.


The Roast of Giel Beelen is woensdag 13 december om 20.30 uur te zien op Comedy Central.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden