Blunder Amsterdamse belastingdienst kost stad 1,5 miljoen euro

De blunder van de Amsterdamse belastingdienst gaat de stad naar verwachting anderhalf miljoen euro kosten. Van de 188 miljoen die begin december foutief als woonkostenbijdrage werd overgemaakt naar mensen in de bijstand is nu 185,6 miljoen terug op de gemeentelijke rekening.

Albert de Lange
Pieter Hilhorst, wethouder van Financiën, heeft de gemeenteraad vanochtend geïnformeerd. Beeld Klaas Fopma/www.klaasfopma.nl
Pieter Hilhorst, wethouder van Financiën, heeft de gemeenteraad vanochtend geïnformeerd.Beeld Klaas Fopma/www.klaasfopma.nl

Wethouder Pieter Hilhorst van Financiën vindt dat het crisisteam 'heel goed geslaagd' is in beperking van de schade, maar noemt het verwachte verlies 'nog altijd veel geld'. Hij heeft de gemeenteraad vanochtend geïnformeerd over de nasleep van de kapitale fout, wat de oorzaak is en wat hij denkt te doen om een herhaling te voorkomen.

Bijna tienduizend minima zagen in de aanloop naar de Kerstdagen tot hun grote verrassing bedragen tussen 11.000 en 34.500 op hun rekening verschijnen, wat zowel tot grote onrust als ongebreidelde feestvreugde leidde bij de ontvangers.

Lees vandaag (13-1) meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden