Blijdorps steppeslurfteefje Gloria is aan de man

Dierenverzorgers in Blijdorp kunnen hun geluk niet op. Het enige steppeslurfhondje in de Europese dierentuinwereld is aan de man en wel met een Amerikaan uit de stad Denver.

Gloria. Beeld ANP
Gloria.Beeld ANP

Directeur Marc Damen van de Rotterdamse dierentuin kon geen Europees mannetje voor haar versieren.

Hij moest daarvoor naar een dierentuin in Denver waar het stamboek van de zeldzame slurfhondjes wordt gecoördineerd. Na een jaar lonken, werd Gambit gevonden. Die verhuisde naar Blijdorp om aan te pappen met Gloria om voor nageslacht te zorgen.

Nestje
'Tussen Gloria en Gambit was er meteen een klik. Gloria ging zelfs onmiddellijk aan de slag met het bouwen van een nestje. Misschien een beetje te snel, maar daarna namen de verzorgers wel verschillende paringspogingen waar', aldus Damen.

De draagtijd voor een slurfhondje is 42 dagen. 'De kans is dus aanwezig dat er deze zomer nog een nieuw slurfhondje wordt geboren.'

Afrika
Steppeslurfhondjes zijn eigenlijk grote springmuizen en dus insecteneters. Ze zijn ongeveer 30 centimeter. Ze leven in het groen van oostelijk Afrika, in Kenya en Tanzania. Het slurfje gebruiken de dieren om vrijwel heel de dag in de grond naar eten te wroeten. Opvallend genoeg delen ze hun voorouders met onder andere aardvarkens, zeekoeien, klipdassen en olifanten.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden