Bladval later door milde herfst

Door de zachte herfst van de laatste tijd zijn nog veel dieren en planten te zien die normaal al in winterrust zijn. Bladverkleuring en bladval zijn laat op gang gekomen.

null Beeld

Volgens natuurbericht.nl zijn er de afgelopen dagen bijna 20 soorten dagvlinders gezien en op verschillende plaatsen doken na de de regen van dinsdag weer gewone padden en salamanders op. De herfstprocessen in de natuur zijn ongeveer een week later dan normaal.

Paddenstoelen hebben het lastig. Door het droge voorjaar en de weinige regen van de afgelopen tijd wordt hun groei belemmerd. Kenners verwachten dan ook een matig paddenstoelenjaar.

Groei-impuls
De hoge temperaturen van de afgelopen weken zorgen ervoor dat diverse plantensoorten weer een groei-impuls krijgen en in bloei komen buiten hun normale bloeiperiode. Het fluitenkruid staat op diverse plaatsen weer uitbundig in bloei. Ook de gele lis bloeit weer. De normale bloeiperiode is van mei tot en met juli.

Bij de Vlinderstichting werden de afgelopen 5 dagen 350 waarnemingen doorgegeven, tegen 50 waarnemingen in dezelfde periode vorig jaar. Natuurliefhebbers zagen nu 18 soorten dagvlinders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden