Bioscoopschutter zwijgt, politie vindt masker Batman

De bioscoopschutter die vrijdag is aangehouden in Aurora na een aanslag in een bioscoop, weigert elke vorm van medewerking aan het onderzoek. De 24-jarige James Holmes volhardt in stilzwijgen, aldus de politie. In zijn doorzochte appartement is onder meer een Batman-masker aangetroffen.

Redactie
Politie bij het appartementencomplex waar de 24-jarige James Holmes woonde. Beeld getty
Politie bij het appartementencomplex waar de 24-jarige James Holmes woonde.Beeld getty

Betrokkenen bij het onderzoek zeggen dat het nog maanden kan duren voordat iets meer duidelijk wordt over de aanleiding tot de schietpartij. Bij het drama in een volgepakte bioscoopzaal vielen donderdag kort na middernacht 12 doden en 58 gewonden. Holmes werd achter het complex aangetroffen, gehuld in een donker uniform dat leek op dat van een arrestatieteam. Hij liet zich aanhouden zonder verzet te bieden, waarbij hij zei: 'I am the joker.'

Gevaarlijke stoffen
Intussen proberen medewerkers van de universiteit van Colorado, waar de verdachte tot voor kort studeerde, na te gaan of hij misbruik maakte van zijn positie door het verzamelen van gevaarlijke stoffen. Het is nog steeds onduidelijk waarom hij in juni, nadat het eerste van zijn vijf tot zeven jaar durende studie geneeskunde erop zat, besloot ermee op te houden.

President Obama heeft gisteren een bezoek afgelegd aan Aurora. Tijdens een korte toespraak in het universiteitsziekenhuis, waar hij met slachtoffers en nabestaanden sprak, gaf hij aan zijn betrokkenheid te willen tonen 'als vader en echtgenoot'.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Politieagenten voeren mogelijk bewijsmateriaal af uit het appartement van Holmes. Beeld AP
Politieagenten voeren mogelijk bewijsmateriaal af uit het appartement van Holmes.Beeld AP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden