Update

BinckBank verhoogt doelstellingen

AMSTERDAM - Onlinebeleggingsbank BinckBank heeft zijn doelstellingen voor de middellange termijn naar boven toe bijgesteld. Dat maakte de internetbank maandag bekend tijdens de publicatie van de vierdekwartaalcijfers.

BinckBank heeft in het vierde kwartaal van 2009 een nettowinst geboekt van 14,1 miljoen euro. Dat is bijna 40 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2008, maar minder dan de 16 miljoen euro die analisten in doorsnee hadden voorspeld. ''We zijn er erg blij mee. Alles gaat prima'', aldus topman Koen Beentjes in een telefonische toelichting.

BinckBank heeft de doelstelling voor het aantal rekeninghouders in Nederland, België en Frankrijk verhoogd naar 500.000 eind 2013. Eerder ging de bank uit van 330.000 rekeninghouders eind 2012. De nieuwe doelstelling voor het zogenoemde geadministreerd vermogen is bijgesteld naar 15 miljard euro eind 2013 van 10 miljard euro eind 2012.

Voor België werden de verwachte groeicijfers opgeschroefd van 40.000 naar 90.000 rekeninghouders. BinckBank zit marktleider Keytrade daar op de hielen.

Voor Frankrijk verwacht BinckBank eind 2013 80.000 rekeninghouders, een verdubbeling van de eerdere doelstelling. Door de introductie van een nieuw product, het zogeheten SRD, in Frankrijk is het voor de Fransen makkelijker een rekening te openen bij BinckBank.

BinckBank heeft in het vierde kwartaal 3,3 miljoen euro aan eenmalige lasten genomen in verband met de faillissementen van Icesave, Indover en DSB. ''De winst is onder meer lager dan wij hadden verwacht doorjadat die eenmalige lasten hoger zijn uitgevallen'', aldus analist Maarten Altena van SNS Securities. ''Onderliggend is er een positieve trend.''

BinckBank wil verder in Nederland de tak Professional Services, dienstverlening aan vermogensbeheerders, banken en verzekeraars, verbreden. ''Er is heel veel interesse'', aldus Beentjes. ''We zijn nu met vijftien tot twintig partijen in gesprek en verwachten ieder jaar twee klanten erbij te krijgen.''

Aandeelhouders reageerden bij opening van de beurzen nog positief, maar na ruim een uur handel stond het aandeel vlak op 13,50 euro. BinckBank stelt een dividend voor van 0,31 euro per aandeel. (ANP)

Online beleggingsbank BinckBank heeft 14,1 miljoen euro winst geboekt in het vierde kwartaal van 2009. ANP Beeld
Online beleggingsbank BinckBank heeft 14,1 miljoen euro winst geboekt in het vierde kwartaal van 2009. ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden