Update

BinckBank profiteert van schuldencrisis

ANP Beeld
ANP

AMSTERDAM - BinckBank heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de Europese schuldencrisis. Door de onrust op de aandelenmarkten deden beleggers van Binck meer transacties. Dit bleek maandag bij de publicatie van de resultaten.

De beleggersbank krijgt per transactie een provisie. Deze bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Meer transacties zijn daarom goed voor de inkomsten. In mei werd een record van bijna 1 miljoen transacties gehaald. De provisiebaten stegen in het kwartaal naar 35,3 miljoen euro, 12 procent meer dan in 2009.

De totale inkomsten van Binck namen ten opzichte van dezelfde periode in 2009 toe met 19 procent tot 49,3 miljoen euro. De nettowinst steeg met 43 procent tot 13,1 miljoen euro. De resultaten waren beter dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op 12 miljoen euro nettowinst en op 47,5 miljoen euro inkomsten.

De schaduwzijde van de schuldencrisis was dat Binck in april een groot deel van zijn beleggingen in Spaanse en Ierse staatsobligaties heeft verkocht en herbelegd in Duits staatspapier. Omdat het rendement hierop flink lager is, zet dit de inkomsten onder druk. Ten opzichte van het eerste kwartaal namen de rentebaten met 2 procent af tot 12 miljoen euro.

Binck gaf geen verwachtingen voor de rest van het jaar. Het concern is wel optimistisch over de mogelijkheden om de lange termijndoelstellingen te halen. Het concern wil eind 2013 in totaal een half miljoen rekeninghouders hebben.

Het aantal rekeningen liet in het kwartaal een verdere stijging zien. Ten opzichte van de eerste maanden van het jaar nam het aantal rekeningen in Nederland met 3 procent toe tot ruim 317.000. In België bedroeg de stijging 5 procent tot bijna 37.000 rekeningen.

In Frankrijk breidde Binck de dienstverlening uit met nieuws en instrumenten voor technische analyse. Het op de Franse markt zeer belangrijke product SRD hoopt Binck later dit jaar te lanceren. Het aantal rekeningen op de jongste markt van het concern bedroeg bijna 27.000. Dit was 14 procent meer dan in het eerste kwartaal en 165 procent meer dan een jaar eerder.

De bank zal over het eerste halfjaar een interimdividend van 0,24 euro per aandeel uitkeren. Over de eerste zes maanden van vorig jaar bedroeg het interimdividend 0,21 euro. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden