Bill Cosby teleurgesteld in kritische Obama-aanhangers

Het zit entertainer en acteur Bill Cosby helemaal niet lekker dat zoveel Amerikanen die eens pal achter Obama stonden, de president nu overladen met kritiek. Volgens Cosby snappen ze niet hoeveel moeilijkheden Obama al heeft getrotseerd om iets te kunnen bereiken in zijn eerste termijn als president van de VS.

Redactie
Bill Cosby. Beeld ANP
Bill Cosby.Beeld ANP

Cosby zei dit gisteren tijdens een interview met CNN. 'Ik ben teleurgesteld in mensen die niet zien hoeveel vijanden en problemen deze man bestrijden moet', aldus de voormalige ster van de Cosby-show. 'Mensen spreken zich zonder omwegen uit over zijn huidskleur, over het feit dat hij tijd verspilt, ze verzinnen nieuwe fabeltjes over zijn nationaliteit, beweren dingen die ze onmogelijk kunnen bewijzen.'

De acteur zei dat deze critici hem het idee geven Obama's baan om te willen toveren in 'die van Sisyphus' en dat iedereen er alleen maar op uit lijkt de president neer te halen. Toch gelooft Cosby heilig in een overwinning en een tweede termijn voor de zittende president.

Cosby prees Obama in het gesprek om zijn kunde 'nee' te kunnen zeggen tegen de juiste dingen. Ook vond de acteur het opvallend dat Obama nu veel meer weet wat hij moet zeggen, zonder zich al te veel aan te trekken van de gevolgen daarvan. Bovendien, zo rond Cosby af, is Obama de beste keuze voor president omdat hij 'echt vóór het volk is'.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden