'Bijna verdubbeling aantal leerlingen Cornelius Haga'

Het Cornelius Haga Lyceum heeft naar eigen zeggen 150 nieuwe aanmeldingen van leerlingen gekregen voor komend jaar.

Cornelius Haga Lyceum Beeld ANP
Cornelius Haga LyceumBeeld ANP

Dat zegt bestuurder Söner Atasoy van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), het bestuur van het Haga. Ondanks de berichtgeving van de NCTV en AIVD dat Atasoy en zijn broer banden hebben met de terroristische organisatie Kaukasus Emiraat en dat radicale predikers regelmatig op de school onderwijzen, is het lyceum bijzonder populair. "We hebben meer aanmeldingen dan vorig jaar," zegt Atasoy.

De school telt op dit moment 178 leerlingen, het nieuwe aantal zou bijna een verdubbeling betekenen: de oproep ten spijt van onderwijswethouder Marjolein Moorman en burgemeester Femke Halsema om kinderen elders in te schrijven.

Of de gegevens kloppen is niet te verifiëren. Scholenvereniging Osvo, die de aanmeldingen van achtstegroepers bijhoudt, wil niets zeggen voordat de loting, of matching, heeft plaatsgevonden. Ook al is de aanmeldingsperiode op 15 maart gesloten.

Wijzigingen
Officieel horen leerlingen pas op 4 april op welke school zij zijn geplaatst. Ook andere schoolleiders willen niet delen hoeveel kinderen zich hebben aangemeld. Dat is een afspraak die is gemaakt binnen Osvo, waarvan SIO overigens geen lid is, omdat men niet wil dat ouders en leerlingen plotseling nog wijzigingen gaan doorgeven.

Overigens wil Atasoy nog meer leerlingen werven, ook na de lotingsronde. "We zijn nog niet aan werven toegekomen, maar door de opstelling van andere scholen en de gemeente, gaan we binnenkort actief werven. We gaan dan elke nieuwe leerling een elektrische fiets en een laptop aanbieden."

Atasoy wil wachten tot andere scholen hun formatie rond hebben, voordat hij zijn wervingsactie start. "Dan gaan we in de tweede ronde leerlingen bij hun wegtrekken. Het wordt een koekje van eigen deeg."

De bestuurder zegt dat hij ruimte heeft voor zeker 300 nieuwe leerlingen. "Als je kijkt naar vorig jaar stroomde 30 procent nog in de tweede ronde binnen." Eén van de marketingacties zal zijn om de naam van de school op de gevel van het gebouw vlakbij station Sloterdijk te zetten, dat is tot nu toe niet gebeurd.

Lees ook: Wie zijn de moslimpredikers op het Haga Lyceum?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden