Bijna half miljoen mensen werkloos

De werkloosheid is in januari opgelopen tot 6 procent. In totaal zitten nu 474.000 mensen zonder baan. Dat aantal is gestegen met 18.000. De stijging is het grootst onder jongeren. Dat meldt het CBS vandaag.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

De werkloosheid nu is hoger dan de piek in februari 2010. Onder mannen is het werkloosheidspercentage een half procentpunt hoger dan toen. Bij vrouwen is het aandeel werklozen in de beroepsbevolking ongeveer gelijk aan dat van begin 2010. Er zijn nog altijd meer vrouwen dan mannen werkloos.

UWV
Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal ingeschreven werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen in januari 2012 is gestegen. Bij UWV WERKbedrijf nam het aantal niet-werkende werkzoekenden in januari toe met 1,3 procent tot 479.000 ten opzichte van de voorgaande maand.

De grootste toename deed zich voor onder werkzoekenden jonger dan 25 jaar met een plus van 2,6 procent. Dat aantal is toch lager dan bijna twee jaar geleden.

Sector

Er zijn vooral meer werkzoekenden in de lagere technische beroepen, de transportsector, de middelbaar verzorgende beroepen en administratieve beroepen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden