Bijlmerbajes decor voor Gevangenis Monologen

De levensverhalen van twee ex-gedetineerden zijn de rode draad van de theatervoorstelling Gevangenis Monologen. In oktober doet de voormalige Bijlmerbajes dienst als decor.

Het Parool
De Bijlmerbajes Beeld Gevangenis monologen
De BijlmerbajesBeeld Gevangenis monologen

Wesley en Arsen hebben allebei in de gevangenis gezeten. Hun ervaringen met detentie en correctie hebben ze met schrijvers als Herman Koch, Christine Otten en Manon Uphoff gedeeld. Daaruit is de theatervoorstelling Gevangenis Monologen ontstaan.

"Een gevangenis is een uitvergroting van mensen en een kleine versie van de maatschappij," zegt Otten, als artistiek leider direct betrokken bij het project. Met de voorstelling hoopt ze dit beeld over te brengen en het publiek te laten nadenken over wat de maatschappij doet wanneer iemand wordt opgesloten.

Naast de Bijlmerbajes in Amsterdam tourt de voorstelling langs Haarlem, Utrecht en Arnhem. Ook in die steden doen gevangenissen dienst als decor voor het theaterstuk. Birgit Schuurman, Kenneth Herdigein, Poal Cairo en Thomas Boer vormen de cast en Lorijn von Piekartz verzorgt de muzikale begeleiding.

Gevangenis Monologen
Bijlmerbajes (H.J.E. Wenckebachweg 48)
Tickets €21,69
Alleen de voorstelling op 7 oktober is nog niet uitverkocht

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden