PlusNet Open

Bij Restaurant Apostrof eet je een modern 'captain's dinner'

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: restaurant Apostrof.

Misha Melita
Chef-kok en eigenaar Sjoerd Visser: 'Het moet eruitzien alsof je het thuis niet zo kunt maken' Beeld Charlotte Odijk
Chef-kok en eigenaar Sjoerd Visser: 'Het moet eruitzien alsof je het thuis niet zo kunt maken'Beeld Charlotte Odijk

'Sjoerdstijl,' vat chef-kok en eigenaar van restaurant Apostrof Sjoerd Visser (50) zijn kookstijl samen. Hij kookt klassiek, Frans, maar wordt ook door de mediterrane en Nederlandse keuken beïnvloed.

Daarom staat op de kaart een dame blanche, maar ook een moderne variant van het oer-Hollandse zeemannenmaal kapucijners met spek. "Mijn vader was kapitein, ze noemen dit gerecht ook wel capitain's dinner."

Eenvoudige kaart
Visser voegde snoekbaars toe en werkt met verse in plaats van gedroogde kapucijners. Behalve de stijl vindt Visser ook de presentatie van de gerechten belangrijk: "Het moet eruitzien alsof je het thuis niet zo kunt maken."

Koken leerde Visser onder andere in de keuken van café Schiller op het Rembrandtplein. Bij Apostrof voert hij een eenvoudige kaart, waar vrij uit valt te kiezen. Voor een driegangenmenu betaal je 35 euro, voor vier gangen 45 en voor vijf vijftig euro.

Restaurant Apostrof

Planciusstraat 49
Facebookpagina

Eigen handschrift
Voordat Visser zijn Apostrof opende in het hoekpand in de Zeeheldenbuurt, zat er tien jaar lang buurtrestaurant PS, dat herkenbaar was aan een blauwe gevel en een interieur vol kleurige mozaïeken.

Visser schilderde de gevel zwart en koos voor het interieur voor een typisch Franse bistro. Met in neonletters Apostrof boven de deur geeft hij de zaak zijn eigen signatuur. Letterlijk: de letters staan er in zijn eigen handschrift.

Deze tentjes opende ook onlangs in West: Seoul Food, Monks Coffee Roasters en Piada & Gnocchi. En hier vind je ons archief van Opens.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden