PlusNet open

Bij Oche leuk je de bedrijfsborrel op met een potje darten

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Oche.

Niemand wordt boos als een dart in het gloednieuwe houtwerk eindigt. Beeld Nina De Laat

Vóór het tijdperk van escaperooms en glow-in-the-darkmidgetgolf­banen verliepen bedrijfsborrels en kinderfeestjes steevast volgens de befaamde tweetrapsraket: een uurtje bowlen, en daarna het slordig weg­kanen van bittergarnituur. Maar op den duur doen strikes en amorfe frituurhompjes nog maar weinigen een plezier.

Tijd voor iets nieuws. Op een steenworp afstand van het Rembrandt­plein opent deze week Oche (spreek uit: oki), een grandcafé vol dartbanen. Hier huurt men een baan, plaatst men één voet op de streep (de ‘oche’) en doet men met een drietal blitse pijltjes een gooi naar de winst.

Omdat niet iedereen het darttalent van een Britse kroegtijger heeft, wordt er niet boos gefronst als een dart linea recta in het gloednieuwe houtwerk eindigt. Hoort er allemaal bij.

Voor de borrelhappen is Niels van Halen (50) aangetrokken, voorheen chef-kok van voormalig sterrenrestaurant De Hoefslag in Huis ter Heide. Van hem hoeft niemand een verbrand Makrovlammetje te verwachten, ‘al ontkom je in Nederland niet aan de bitterbal’.

De chef maakte voor Oche een menu vol deelsnacks ‘die vooral niet op een overhemd druipen’. Geen slappe pizzapunten dus of slappe tacochips met rode saus. Wel luxu­euze hapjes, zoals gerookte makreel (€8,50), Thaise saté (€11) en artisjok met gerookte paling (€10,50). Maar laat u niet te veel door de hapjes afleiden, anders haalt u nooit de 180.

Oche

Utrechtsestraat 11

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.