Plus Open

Bij Meatless District eet je vegetarisch

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Meatless District.

Beeld FOTO EVA PLEVIER

'Klaar is vlees!' staat er vrolijk op de Facebookpagina van Meatless District, want bij het nieuwe restaurant in Oud-West kun je alleen vegetarisch eten. Een drastische keuze, weten eigenaren Cil Vermolen (31) en Cathalijne Huijben (31). "Sommige mensen adviseerden ons om toch iets met vlees op de kaart te zetten, of in elk geval vis," zegt Vermolen. "Maar we wilden er helemaal voor gaan."


Eerst liepen de twee nog rond met plannen voor een saladebar, maar toen die vorige zomer in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schoten, kwamen ze met het plan voor een stoer vegetarisch restaurant. Huijben: "Dat miste ik nog in Amsterdam."


In het weekend serveert Meatless District ontbijt, met bijvoorbeeld een tosti banaan met chocoladepasta én pindakaas (euro6) of een Smoothie Bowl (euro6). Elke dag zijn ze open voor lunch en diner, met op het menu onder meer een Caesarsalade met vegetarische kip (euro9,50) en een Meatless District Burger met aubergine en boerenfriet (euro15).


Het voormalige Hunkemöllerfiliaal is flink aangepakt en oogt industrieel. De lampen bij de keuken hangen aan vleeshaken, dat is - net als de naam - een knipoog naar het meatpacking district in New York. Vermolen en Huijben wilden geen doorsnee vegetarisch restaurant zijn met 'artisjoktekeningen aan de muur'. Vermolen: "Pas als mensen op de kaart kijken willen we dat ze doorhebben dat er geen vlees op staat."

Eerst liepen de twee nog rond met plannen voor een saladebar, maar toen die vorige zomer in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond schoten, kwamen ze met het plan voor een stoer vegetarisch restaurant. Huijben: "Dat miste ik nog in Amsterdam."

Vleeshaken
In het weekend serveert Meatless District ontbijt, met bijvoorbeeld een tosti banaan met chocoladepasta én pindakaas (euro6) of een Smoothie Bowl (euro6). Elke dag zijn ze open voor lunch en diner, met op het menu onder meer een Caesarsalade met vegetarische kip (euro9,50) en een Meatless District Burger met aubergine en boerenfriet (euro15).

Het voormalige Hunkemöllerfiliaal is flink aangepakt en oogt industrieel. De lampen bij de keuken hangen aan vleeshaken, dat is - net als de naam - een knipoog naar het meatpacking district in New York. Vermolen en Huijben wilden geen doorsnee vegetarisch restaurant zijn met 'artisjoktekeningen aan de muur'. Vermolen: "Pas als mensen op de kaart kijken willen we dat ze doorhebben dat er geen vlees op staat."

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Meatless District
Bilderdijkstraat 65-67
http://www.meatlessdistrict.com/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden