A-Locatie

Bij Dim Sum Now op de Ferdinand Bolstraat wordt alles gestoomd

Op de Ferdinand Bolstraat is een eetwinkel geopend waar alles om gestoomde hapjes draait. Chinese dim sum, om af te halen of ter plekke te verorberen. Deze week is het onze A-Locatie: Dim Sum Now.

null Beeld Catharina Glogowski
Beeld Catharina Glogowski

'Baskets of steamy goodness' staat in neonletters op de mintgroene gevel van Ferdinand Bolstraat 36. Tot vorig jaar was fietsonderdelenwinkel Cito daar gevestigd, 76 jaar lang. Afgelopen week opende hier eetwinkel Dim Sum Now. Op de bar - ook mintgroen - in het midden van de zaak staan mandjes van bamboe met daarin dim sum en andere kleine hapjes. De stoom komt van de mandjes af.

Oprichter en dim sum-fan Guido van der Meijden (48) had het idee dit traditionele Chinese gerecht op een nieuwe manier aan te bieden. Met zijn Dim Sum Now-foodtruck was hij de afgelopen twee jaar al te vinden op evenementen als de Rollende Keukens en Sail. 'Door met de foodtruck op evenementen te staan, kon ik de potentie van het concept testen en erachter komen wat het publiek vindt van dim sum,' zegt Van der Meijden.

Nu heeft hij de volgende stap gezet: een eetwinkel waar alles om dim sum draait en alle gerechten ­gestoomd worden. Door een Chinese partner wordt de dim sum elke dag vers geleverd. 'We hebben samen het menu samengesteld. In de Chinese keuken overheerst varkensvlees, wij hebben ook dim sum met een vulling van eend, kip, vis of spinazie.'

Een kleine dumpling-, gyoza- of veggiemix van vijf stuks kost zes euro. Bij een XL box worden hier zeewiersalade, edamame (sojaboontjes) en thee aan toegevoegd (€9,95). Om er een echte maaltijd van te maken, is er keuze uit 'very specials', zoals de lotus leaf wrap: rijst met garnalen en champignons, ­gewikkeld in lotusblad (€3,50).

De dim sum kan worden afgehaald of in de winkel worden gegeten, aan de grote houten tafel of in een van de andere zitjes in de zaak.
Vanaf 1 december bezorgt Dim Sum Now ook thuis. Volgens Van der Meijden is het altijd tijd voor dim sum: 'Dim sum is een gerecht dat de hele dag door gegeten kan worden: als lunch, snack of avond- maaltijd.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden