PlusNet Open

Bij Bakery Bastards zijn de taarten niet zoetsappig

Elke dag openen er nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bakery Bastards.

Bakery Bastards op de VijzelgrachtBeeld Roy del Vecchio

Roland Overman (44) heeft een hekel aan taarten uit de diepvries. "Een lekkere taart is een verse taart." Dus gaat hij elke avond om acht naar bed en zet zijn wekker om twaalf uur om verse taarten voor de ochtend te maken.

Overman en zijn vrouw Joyce de Hoog (43) begonnen drie jaar geleden taarten te leveren aan cateringbedrijven en horecagelegenheden. Het idee ontstond toen hun nichtje, eigenares van café Krull, vroeg of De Hoog appeltaarten wilde bakken voor het café.

Grove taarten
Ze bakten meer en meer en begonnen het bedrijf 'Taarten van oma'; veel recepten waren immers van hun overgrootmoeders. "Maar eigenlijk paste die naam niet bij mij: zo zoetsappig. Ik ben geen lieve taartenmaker, maar een rouwdouwer. Mijn taarten zijn grof," zegt Overman. Ze doopten de naam om tot Bakery Bastards en naast het leveren van taarten hebben ze nu een bakkerij aan de Vijzelstraat.

"Een winkel hebben is heel anders. We horen nu de reacties van de consument op onze taarten en kunnen ook onze receptuur aanpassen. Ik vind mijn taarten heel lekker, maar nu weten we meteen of de klant dat ook vindt."

En waar kun je dan allemaal van genieten bij Bakery Bastards? Een pecannotentaart of een chocoladetaart met een vleugje sinaasappel ('Death by Chocolate') of de befaamde 'Red Velvet'. Een stuk taart kost 2,50 euro, een hele taart 17,50 euro.

Bakery Bastards

Vijzelstraat 37hs
www.bakerybastards.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden