Bezwaren tegen collectiegebouw Boijmans

Zes Rotterdamse kunstinstellingen zetten om verschillende redenen vraagtekens bij de bouw van het collectiegebouw voor Museum Boijmans van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam. Ze uitten vandaag hun zorgen daarover in een brief aan de gemeenteraad.

Bezoekers bij het werk De Aanbidding der Koningen van Jan van Eyck op de tentoonstelling De weg naar Van Eyck in het museum Boijmans van Beuningen Beeld ANP
Bezoekers bij het werk De Aanbidding der Koningen van Jan van Eyck op de tentoonstelling De weg naar Van Eyck in het museum Boijmans van BeuningenBeeld ANP

Hoewel de kunstinstellingen vinden dat Boijmans een collectiedepot moet hebben voor het huisvesten van gemeentelijk erfgoed, vinden zij dat het proces daartoe te snel gaat. 'Het biedt zo weinig mogelijkheden voor een inhoudelijke discussie en een goede, op feiten gebaseerde, onderbouwing', schrijven het Natuurhistorisch Museum, Chabot Museum, Arminius, Kunsthal Rotterdam, Het Nieuwe Instituut en de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam.

Zij zeggen een lans te willen breken voor de toekomst van het Museumpark, waarin het gebouw moet komen. De instellingen lijken de locatiekeuze te betreuren. Ze vragen zich af op welke gronden voor het Museumpark is gekozen en wat de overwegingen zijn geweest om niet direct naast de bestaande bebouwing van Boijmans te bouwen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden