Test

Bezorgtest: Goh, een goede salade bestellen kan dus wél

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Venkel.

Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Het bestellen van een salade ging laatst niet bepaald goed. Ik doe een nieuwe poging. Ik wil iets gezonds dat ook een beetje spannend smaakt en kies voor Venkel, een saladebar met een vestiging in de Albert Cuypstraat en in de Javastraat.

Hoe smakelijk ziet het menu eruit?
Zeer! Er zijn zes soorten salades, die met het seizoen wisselen. Ze hebben kekke namen als Goeie Grutten, Gepeperd Hoentje en Gamba Caramba. Je kunt ook je eigen salade samenstellen.

Ik ga voor de Pompoenen & Granaten! (€12, dat is €2 duurder dan in de zaak zelf) met pompoen, boekweit, salie, wortel, venkel, champignons, kastanjes, granaatappel en walnoten. Het is niet goedkoop, maar op de foto ziet de kom er royaal gevuld uit, dus dat geeft goede hoop.

Er is vast nog meer.
Er zijn twee soorten soep. Een daarvan, die met rode biet, blijkt uitverkocht, dus kies ik de Thaise herfstsoep (€6,50). In het menu van de zaak zelf zie ik dat je daar uit twee maten kunt kiezen, online is er een maar een maat. Voor deze prijs verwacht ik wel een flinke hoeveelheid.

Doen we er nog wat zoets bij?
Jazeker, de amandel-chocolademelk (€5). Ik twijfel een beetje omdat ik ook dit écht duur vind, maar het is wel huisgemaakt. Tot slot nog een homemade haverkoekje (€1,50) als toetje.

Bestellen maar!
Na bijna 40 minuten ontvang ik alles netjes verpakt. ­Allereerst de salade: een flinke portie, ruim een halve ­kilo, dus qua kwantiteit de prijs alvast waard. Alle ingrediënten zijn goed bereid en op smaak gebracht, je proeft duidelijk veel salie. De boekweit erin maakt het extra vullend. Lekker.

Het enige storende is dat de salade warm wordt geserveerd op een bedje van bladsla en ijsbergsla. Je raadt het al: die is nu slap. En lauwe sla is gewoon best vies. Ofwel je serveert de complete salade koud, of je kiest voor een steviger basis, zoals bijvoorbeeld spinazie. Ik eet er nu maar een beetje omheen.

En de soep?
De beker bevat ongeveer 400 ml hete soep; dat is voor mij een prima portie. Hij is machtig en aards door de bloemkool, prei en raap en toch fris en geurig door de kokos, de gember en het citroengras. Absoluut een smakelijk soepje.

Sluiten we af met het zoet.
De chocolademelk is prima, maar ik vind hem het geld niet waard: het is gewoon amandelmelk met cacaopoeder, en ook niet extreem veel. Het koekje met havermout, kokos, rozijnen, amandel en gember is niet groot en ook niet erg dik, maar héél erg lekker.

Lees hier meer bezorgtesten.

Restaurant Venkel.
Open ma-zo 11.00 tot 21.00 uur.
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €27,50 voor salade, soep, koekje en chocolademelk
Aanrader Prima keuze!

Beeld Monique van Loon
Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden