Plus Bezorgtest

Bezorgtest: de pizza's van Fiko zijn de prijs niet altijd waard

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Fiko.

De Diavola is top, met zijn zachte mozzarella, smakelijke ventricinaworst en 'nduja, een pittige smeerbare salami. Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Italiaans restaurant Fiko, waar menig influencer met pizzapunten en pasta poseert, doet ook aan bezorging. De prijzen liggen hoog, mijn verwachtingen dus ook.

Dure pizza's, dus?
De goedkoopste, de margherita, kost hier €11. Maar de prijzen lopen snel op, met als klapper €19,50 voor een truffelpizza. Dat is me iets te gortig, dus ik ga ertussenin zitten en bestel een diavola (met twee soorten salami, €15,50) en een terrona (met burrata, aubergine en zongedroogde tomaatjes, €18,50).

Da's aan de prijs.
Er is zelfs mogelijkheid tot meer beleg, met een flink prijskaartje. Extra parmaham kost bijvoorbeeld €4,50, wat rucola erbij: €1,50. Ook kun je kiezen voor 'black carbon'-deeg als bodem, voor 2 euro meer. Goed staal­tje cross-selling, maar ik vind het niet appetijtelijk. Alsof de pizza te lang in de steenoven heeft gezeten. De bezorgpizza's kosten overigens iets meer dan die in de zaak.

Wil je nog iets anders proeven?
De polpette della nonna: gehaktballetjes in tomatensaus met parmezaanse kaas. Het liefst had ik een dessert besteld, maar beide opties - tiramisu en cheese­cake met Nutella - zijn uitverkocht. De fles Dom Pérignon Vintage à €275 laat ik ook maar links liggen.

Ding-dong!
Nou, nog niet. UberEats heeft niet genoeg bezorgers beschikbaar op dit spitsuur, dus de pizza's zijn klaar, maar er is niemand om ze op te halen, meldt de app. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is een probleem van de bezorgdienst, dus reken ik het Fiko niet aan. Na een uur en tien minuten wordt er aangebeld.

En...?
De pizza's zijn nog verrassend warm en goed belegd. De Diavola vind ik top, met zijn zachte mozzarella, smakelijke ventricinaworst en 'nduja, een pittige smeerbare salami. De bodem is perfect dun en krokant. Ja, dit is de €15,50 waard.

Restaurant FIKO
Open ma-vrij 17.00 tot 23.00 uur, za-zo 12.00 - 23.00 uur
Bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs €47,50 voor twee pizza’s en ­gehaktballetjes
Aanrader Het is even in de buidel tasten, maar de Diavola en gehaktballetjes zijn wel érg lekker.

Op de duurdere terronapizza ligt een enorme bol ijskoude burrata in het midden. Burrata eet je doorgaans op kamertemperatuur, maar deze is zo koud dat de hele pizza ervan is afgekoeld. Ik besluit hem daarom nog heel even in de oven te schuiven, dat scheelt. De rest van de ingrediënten is overigens prima. Maar voor dit bedrag? Nee.

En oma's gehaktballetjes?
Bijzonder smakelijk. Het is wat weinig: drie balletjes in saus voor €13,50, maar wel echt smullen, vooral door het lekkere brood om mee te soppen.

Lees hier onze andere bezorgtesten.

De portie gehaktballetjes is wat klein voor €13,50, maar wel heel smakelijk. Beeld Monique van Loon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden