Beyoncé: help ons in godsnaam in formation

Amsterdammers zijn zo heerlijk eigengereid, als ze vol cosmopolitisch bravoure tussen drommen toeristen door de stad denderen. Maar sommige plekken in de stad zijn zó topdruk, dat maar één iemand die chaos kan ordenen. Beyoncé, help ons!

Amsterdam, let's get in formation Beeld anp
Amsterdam, let's get in formationBeeld anp

Amsterdam houdt van Beyoncé. En we doen er alles aan om haar concert opnieuw tot een succes te maken. Maar nu hebben we haar hulp nodig.
Lieve Beyoncé, sommige Amsterdamse plekken zijn zó druk en chaotisch, help ons alsjeblieft in formation!

De rij bij het Anne Frank Huis
De enorme moeite van het museum ten spijt is hier altijd wel een toerist te vinden die voor een fiets stapt. Als fietsende Amsterdammer sta je dan voor een keuze: uitwijken en na wat geslinger met een doffe klap op de stoeprand klappen met je kin, óf de chaos omarmen en dan maar met volle kracht in de flank van een argeloze toerist rijden. Beyoncé, je hebt de rij twee jaar geleden zelf gezien. Er zijn genoeg fietsen en selfiesticks gesneuveld. Help de mensen in formation!

Nee nee, meneer! Terug in formation! Beeld anp
Nee nee, meneer! Terug in formation!Beeld anp

Het stoplicht na het Rijksmuseum
Na de jarenlange verbouwing kunnen we eindelijk collectief weer onder het Rijksmuseum door, maar niet zonder risico. Scootterrijders verzamelden al zo'n 17.000 boetes en het stoplicht aan de Stadhouderskade is niets minder dan een dystopische death trap, waar zoveel verkeersstromen samenkomen dat je er enkel hortend, stotend én scheldend doorheen komt. Al dan niet met een lelijke schaaf op je knie.

De pont
Er zijn Amsterdammers die dagelijks tweemaal 't IJ over moeten en daarvoor vreselijke ontberingen moeten doorstaan. Op een bootje stappen líjkt leuk, maar als verloederd slachtvee ingeladen worden en dan elkaars ochtendadem insnuiven terwijl je een plekje probeert te bemachtigen is misère van mythische proporties. Beyoncé, als we allemaal in formation zouden klaarstaan, was het lang zo'n probleem niet. Help us!

Hee y'all, snel back in formation! Beeld anp
Hee y'all, snel back in formation!Beeld anp

De bar van Paradiso
Je zou denken dat je in zo'n iconische poptempel als Paradiso toch wel snel je drankje zou moeten krijgen. Helaas. Het übercoole barpersoneel van Paradiso is namelijk met van alles bezig, maar zeker niet met chronologisch bedienen. Gevolg aan de andere kant van de bar? Een anarchistische bende met passief-agressief duwen, stevige bergschoenen bovenop olijke lakschoentjes en zelfs boos gevingerknip. We hebben dorst, Beyoncé, dus help die rij in formation!

Kalverstraat
Als Amsterdammer met een missie (nieuwe onderbroek, cadeautje voor die verlepte collega) loop je in de Kalverstraat recht op je doel af. Helaas loopt de winkelpromenade dagelijks vol doldwaze dagjesmensen die ook heus wel een missie hebben (witte legging, gezinsverpakkingen Hemahemden), maar niet recht op hun doel af lopen. In plaats daarvan dweilt men links en rechts door de straat, als een stel dronken piraten in een kinderfilm. Het is een chaos waar je niet doorheen komt. Beyoncé, krijg jij de boel back in formation?

Everybody: let's get in formation! Beeld anp
Everybody: let's get in formation!Beeld anp

Weet jij nog een plek waar Beyoncé kan helpen de chaos te bedwingen? Laat het weten via stadsgids@parool.nl.

Zondagochtend 17 juli plaatsen we de recensie van Beyoncé's concert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden