Bewoners Kanaleneiland voelen zich bevestigd

De bewoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland voelen zich vooral bevestigd in de harde conclusies van het onafhankelijke onderzoeksrapport over de asbestaffaire van afgelopen zomer, dat oud-commissaris van de Koningin Geert Jansen dinsdag presenteerde in Utrecht.

'Vooral het gebrek aan communicatie herken ik heel erg", zegt bewoonster Eva Boele, die samen met een aantal andere wijkbewoners bij de presentatie aanwezig was. 'Ik keek uit het raam en zag mensen met koffers lopen. Ik wist niet wat er aan de hand was. Pas op de televisie hoorde ik wethouder Gilbert Isabella vertellen dat we weg moesten. Dat dit nu erkend is geeft een fijn gevoel."

'Onze grootste verontwaardiging in de zaak was echt over het totale gebrek aan communicatie", vult buurvrouw Samira aan. 'Deze conclusies horen daarbij." Het vertrouwen van veel bewoners richting gemeente is weg, vindt een oudere man. 'Ze moeten wel heel veel doen om dat goed te maken."

Ook missen sommige bewoners in het onderzoek de nazorg die Mitros en gemeente heeft geboden in augustus en september. 'We laten jullie niet in de steek zeiden ze. Nou, zo voelt dat wel", stelt Samira. 'De asbestaffaire blijft voortduren zolang de bron nog niet is schoongemaakt. We worden er nog steeds mee geconfronteerd.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden