Bewoners in de Kolenkit tonen thuis museumstukken

Zaterdag 9 juli is een aantal bewoners van de Kolenkitbuurt voor één dag museumdirecteur. Zij stellen dan museumstukken van onder andere Filmmuseum Eye, Nemo en Foam tentoon in hun woonkamers, badkamers en slaapkamers tentoon.

Redactie
Een bijzondere roos uit de Hortus Botanicus wordt tentoongesteld bij een deelnemende bewoner thuis. Beeld Museumstraat
Een bijzondere roos uit de Hortus Botanicus wordt tentoongesteld bij een deelnemende bewoner thuis.Beeld Museumstraat

Zaterdag 9 juli heeft de nieuwsgierige Amsterdammer wellicht het beste excuus ooit om eens ongegeneerd bij de buren naar binnen te gluren. Dan vindt namelijk kunstproject Museumstraat plaats.

Museumstraat is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij Amsterdamse musea hun collectie tonen bij mensen thuis. Denk aan een schilderij in de woonkamer, een sculptuur op de keukentafel of, jawel, een projectie in de badkamer.

Voor het project zijn zeven bewoners van de Kolenkitbuurt gekoppeld aan een Amsterdams museum. Zij presenteren op zaterdag 9 juli een object uit de museumcollectie en vertellen daarbij iets over zichzelf.

Dit jaar zijn de deelnemende musea ARCAM, de Appel, de Hortus, EYE, Foam, Multatuli Huis, NEMO en het Van Eesterenmuseum.
Het is het derde jaar dat Museumstraat Amsterdam aan doet.

Museumstraat
Zaterdag 9 juli
Verschillende locaties in de Kolenkitbuurt

Een film uit het archief van filmmuseum EYE wordt geprojecteerd op de badkamermuur van een Museumstraatdeelnemer. Beeld Museumstraat
Een film uit het archief van filmmuseum EYE wordt geprojecteerd op de badkamermuur van een Museumstraatdeelnemer.Beeld Museumstraat

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden