Bewoners de Pijp in actie tegen vuil op straat

Vier ondergrondse vuilcontainers in de Pijp zijn maandagavond opgefleurd om bewoners en bezoekers aan te moedigen hun vuilnis op de juiste manier weg te gooien.

Het Parool
null Beeld Bewoners van de Pijp
Beeld Bewoners van de Pijp

Ook zijn op veel plaatsen waar huisvuil vaak verkeerd aangeboden wordt bordjes geplaatst met instructies voor het weggooien van vuil.

De actie is het werk van bewonersgroep Bewoners van de Pijp. De wijk ondervindt veel overlast van vuilnis door toeristen en bewoners die hun huisvuil verkeerd aanbieden. Maandagavond is een clubje bewoners de straat op gegaan en heeft vier containerlocaties versierd met kunstgras en bloemen.

Ophaaldagen
In de Frans Halsbuurt zijn bordjes neergezet waar de juiste ophaaldagen voor huisvuil en grofvuil vermeld staan. Op andere locaties zijn bordjes neergezet die (in het Nederland én Engels) verwijzen naar de dichtstbijzijnde container.

De bergen afval zorgen al langer voor ergernis bij bewoners van de wijk in Zuid. Vorig jaar kwam toenmalig wethouder Abdeluheb Choho (afval) tegemoet aan de wensen van ondernemers en bewoners door in de buurt hetzelfde afvalbeleid als in het Centrum in te voeren.

Lees ook: Makkers in de strijd tegen straatvuil in De Pijp: 'Het geeft een kick'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden